07 Jul M.R. – 37 ani – Corectia asimetriei Mamare

M.R. – 37  ani – Corectia asimetriei Mamare

Aceasta doamna de 37 de ani, dorea ridicarea sanului stang pentru a corecta asimetria mamara pe care o avea din perioada de pubertate. In timpul adolescentei avusese o interventie chirurgiacala in zona toracelui si dupa aceasta a observat o dezvoltare diferita a sanilor.

La examinarea sanilor am observat sanul drept cu aspect normal si echilibrat in armonia corpului cu un tonus bun al pielii. Sanul stang era mai mare de volum cu un grad mare de lasare, tonus redus al pielii si vergeturi in zona inferioara. Deasemanea areola mamara stanga era marita. Doamna a dorit numai ridicarea sanului stang fara folosirea implanturilor mamare diferite pentru o marire suplimentara a sanilor.

Decizia a fost de mastopexie completa cu cicatrice in ancora la nivelul sanului stang.

Interventia a fost efectuata cu anestzie generala si a constat in eliminarea excesului de piele conform reperelor stabilite preoperator si micsorarea in dimensiune a areolei mamare. Rezultatul a fost repozitionarea glandei mamare si areolei mamare conform valorilor care au au creeat echilibrul cu celalat san si impreuna in armonia corpului.

Doamna este foarte multumita de rezultat deoarece sanii sunt simetrici, si dimensiunile areolelelor mamare sunt echilibrate. Bucuria mare consta in faptul ca acum poate purta sutienele pe care le doreste si poate imbraca rochii fara grija compensarii volumului sanilor.

Fotografiile “dupa” sunt efectuate dupa 6 luni de la operatie cand sanii s-au asezat. Se observa dimensiunea redusa a areolei mamare stangi si pozitionarea armonioasa si echilibrata a sanilor. Cicatricile sunt inca vizibile dar sunt in curs de vindecare. Vindecarea complete va fi in jur de 1 an de la operatie.

caz6-500x585