OPERATII DE RIDICARE A SANILOR

Ridicarea sanilor (mastopexia) reprezinta o procedura comuna de imbunatatire a aspectului sanilor, care consta in ridicarea si în remodelarea sanilor cazuti. Ridicarea sanilor poate fi efectuata cu sau fara augumentare cu implanturi mamare, în functie de configuratia corpului dumneavoastra si de obiectivele urmarite.

Dr. Radu VOICU

ok fetelor,

daca si voi sunteti la fel ca marea majoritate a femeilor care se gandesc la marirea sanilor, probabil aveti o groaza de intrebari. Cel mai probabil ati vorbit cu cateva prietene sau ati cautat pe internet.

Stiu cat de repede informatiile si ideile va pot coplesi, asa ca sunt sigur ca veti aprecia cateva informatii direct de la mine. Chiar daca alegeti sa va operez eu pentru marirea sanilor sau alegeti alt chirurg plastician, cred ca vizionarea acestei prezentari video va poate fi utila.

Consultul initial

În cursul vizitei iniţiale, Dr. Voicu vă va măsura sânii în poziţie verticală în picioare. Veţi discuta despre rezultatele pe care le urmăriţi în urma acestei proceduri chirurgicale, inclusiv despre dimensiunea şi forma sânilor şi poziţia mameloanelor. Dr. Voicu vă poate explica dacă această intervenţie de ridicare a sânilor poate fi asociată cu o procedură de augumentare cu implanturi mamare.

Cum se efectuează intervenţia de ridicare a sânilor?

Procedura chirurgicală de ridicare a sânilor se efectueaza cu anestezie generală (cu adormire), intr-o clinica acreditata si necesita 1 noapte de spitalizare. Durata procedurii se încadrează, în mod normal, între două ore şi trei ore şi jumătate.

Numărul şi dimensiunea inciziilor depind de gradul necesar de ridicare al sânilor. Cu cât gradul necesar de ridicare este mai mare, cu atât este mai probabil ca inciziile să fie mai mari. Una dintre tehnicile chirurgicale aplicate în cazul ridicării sânilor implică trei incizii în formă de ancoră („incizie sub formă de ancoră”), una situata in jurul areolei mamare, una verticala de la areola la santul inframamar si una in santul inframamar. Cu toate acestea, pentru alte paciente pot fi adecvate alte tehnici de incizie. „Liftingul de tip lollipop” (ridicarea sânilor cu incizie verticală) implică o incizie în jurul areolei şi o altă incizie verticală, de la areolă la santul inframamar. În cadrul unui „lifting de tip donut” (incizie de tip gogoaşă), chirurgul practică o incizie în jurul perimetrului areolei.

Ridicarea sânilor cu implanturi

În cazul în care în timpul intervenţiei chirurgicale vi se adaugă implanturi mamare, acestea pot fi amplasate:

Exact în spatele glanei mamare (poziţie subglandulară)

In spatele  muşchiului pectoral  (poziţie parţial submusculară)

După intervenţia chirurgicală de ridicare a sânilor…

Având în vedere că pielea este eliminată şi ţesutul deplasat, sânii vor prezenta echimoze, vor fi inflamaţi şi dureroşi la atingere după această intervenţie chirurgicală. Va fi necesar ca, timp de câteva zile, să purtaţi bandaje sau o bustiera chirurgicala. Este posibil să simţiţi durere, însă aceasta poate fi tratată cu medicamentele prescrise postoperator. După îndepărtarea bandajelor dupa 7 zile de la operatie veti continua sa purtati bustiera de sustinere inca 5 saptamani. În general, firele se scot dupa 2 săptămâni de la procedură.

Ridicarea greutăţilor mari sau eforturile intense trebuie evitate întrucât ar putea cauza tumefierea sânilor. În general, puteţi să vă reluaţi activitatea cotidiana după 2-3 zile, iar după cateva sapatamani veţi putea reveni la stilul dumneavoastră de viaţă normal. Este posibil ca, temporar, mameloanele să îşi piardă sensibilitatea, însă aceasta revine în general pe măsură ce sânii dumneavoastră se vindecă. Capacitatea de alăptare rămâne intactă după intervenţiile chirurgicale de ridicare a sânilor întrucât în timpul procedurii ţesutul glandular si canalelel galactofore nu sunt afectate.

Îmbunătăţirea formei sânilor poate determina o creştere a încrederii în sine şi poate schimba modul în care sunteţi percepută de celelalte persoane.

De asemenea, procedura nu schimbă permanent forma şi fermitatea sânilor dumneavoastră. Cu trecerea timpului, vă puteţi aştepta ca efectele îmbătrânirii şi ale gravitaţiei să se producă în continuare. În aceste cazuri, este posibil să aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală de rectificare. Cele mai bune candidate pentru această operaţie estetică sunt femeile stabile din punct de vedere emoţional, care au aşteptări realiste şi care înţeleg în totalitate procedura.

Ridicarea sanilor combinata cu augumentarea mamară

Dr. Voicu vă poate recomanda să efectuaţi în cadrul aceleaşi proceduri atât  o augumentare mamară cat si o ridicare a sanilor. Aceasta ajută la tratarea sânilor căzuţi (ptoza mamară) care pot fi rezultatul modificărilor corporale după sarcină, al pierderii în greutate sau al vârstei înaintate. Această procedură combinată presupune refacerea formei ţesutului mamar, întinderea şi ridicarea pielii de pe sâni şi introducerea unui implant.

75%

din femei

... au spus ca marirea sanilor ``MERITA``

CHIRURGIA SANILOR TE AJUTA

61%

din pacientele noastre

... au acum parte de mai mult SEX

70%

din paciente

... spun ca satisfactia vietii sexuale a CRESCUT