F.A.Q

In activitatea sa, Dr. Radu Voicu a efectuat peste 2000 de interventii chirurgicale, in urma carora pacientele au fost foarte multumiti. Dr. VOICU a obtinut, in urma cursurilor efectuate, numeroase certificari si atestari, precum si recunoastere internationala, pentru folosirea cu succes a produselor unor companii de prestigiu

Care sunt  calificarile profesionale si experienta chirurgicala?

Pacientele au auzit cel mai adesea despre un chirurg de la o prietena sau de pe internet.

Oricum e important sa stii ce calificari are chirurgul care te va opera. Intreaba-l pe chirurgul tau daca este medic primar de chirurgie plastica.
Acesti medici opereaza in clinici medicale acreditate, adera la un cod strict de etica si isi continua pregatirea profesionala inluzand tehnici de siguranta a pacientilor.

Cate interventii de acest tip ati efectuat?

Pentru a-i cunoaste calificarile profesionale, e important sa stii nivelul de experienta pe care il are in efectuarea interfentiei chirurgicale pe care tu o soliciti.
Alegerea unui chirurg experimentat este o cale de a te asigura de un rezultat bun.

Ce trebuie sa fac preoperator?

 Fii sigura ca i-ai spus chirurgului tau despre situatia in care esti alergica la ceva, alte boli prezente si daca acestea exista, ce tratament medicamentos urmezi.
Trebuie sa mentionezi chiar si vitaminele si suplimentii alimentari.

Care sunt riscurile?

Orice interventie chirurgicala are cateva riscuri associate.

Ganditi-va bine la beneficiile operatiei comparative cu riscurile efectelor secundare si complicatiilor(greata, varsaturi, durere, sangerare) inainte sa iei o decizie.

La ce perioada de recuperare sa ma astept? Ce tip de ajutor voi avea nevoie in timpul perioadei de recuperare?

Unele interventii chirurgicale necesita un timp mai lung de recuperare decat altele.

Fii sigura ca vorbesti cu chirurgul tau despre perioada de recuperare si ce poti sa simti in aceasta perioada. Chirurgul tau va fi capabil sa te informeze legat de ceea ce vei simti si cum vei putea controla aceste stari in perioada de recuperare.

Recuperarea imi va limita activitatile zilnice?

Timpul de recuperare necesar in cazul operatiei tale, depinde de tipul interventiei chirurgicale si de asemenea de tipul de activitate pe care il prestezi, daca acesta implica activitate fizica.

Pentru a fi sigura de perioada de recuperare, vorbeste cu chirurgul tau despre ce ai voie sa faci si ceea ce nu ai voie sa faci in primele zile, saptamani sau luni dupa operatie.

Unde si cum va fi efectuata interventia chururgicala pe care o doresc?

Afla daca chirurgul tau opereaza in spital sau in clinica privata si solicita informatii despre aceste locatii. Dr voicu efectueaza interventiile chirurgicale in cadrul unei clinici private de prestigiu in bucuresti, clinica academica medical center-aviatorilor.

Dr Voicu este ajutat in activitatea chrurgicala de un medic anestezist certificat medic primar ATI pe toata perioada interventiilor churugicale. Interventiile chirurgicale sunt effectuate cu anestezie generala, se pot desfasura in cursul diminetii sau dupamiezii  si necesita o noapte de spitalizare in clinica.