CUM STII DACA AI NEVOIE DE RIDICARE?

Category
Dr. Radu Voicu

Femeile care nu sunt incantate cu sanii lasati, aleg cel mai adesea o operatie de mastopexie-ridicarea sanilor. De obicei, lasarea sanilor este rezultatul sarcinii si alaptarii sau a pierderii in greutate, dar nu intotdeauna. Cel mai adesea, un implant moderat ca volum este folosit impreuna cu operatia de ridicare pentru a da volum in partea superioara a sanului. Folosirea implantului este complet optionala si depinde de scopul individual al fiecarei paciente. In timpul operatiei de ridicare a sanilor, cunoscuta si sub numele de mastopexie, sanul este ridicat prin eliminarea excesului de piele si repozitionarea  glandei mamare. In unele cazuri, o incizie delicate in jurul areolei mamare este tot ceea ce este necesar. In alte cazuri, unde exista o cantitate mare de piele in exces incizia va trebui extinsa.
Testul de ridicare pe care il poti face singura:
Poate fi o dezamagire sa vii la consultatie pentru marirea sanilor si sa iti explic faptul ca pentru a avea o forma placuta si plina, va trebui si operatia de ridicare a sanilor.
Aici este felul in care iti poti da seama:
Stand in picioare in fata unei oglinzi, priveste mameloanele fata de santul de sub sani. Daca mameloanele sunt situate sub nivelul santurilor de sub sani, adaugarea implanturilor fara eliminarea excesului de piele, va face sanii mult mai lasati. Si gravitatia va inrautati situatia in timp. Trist, dar adevarat.  Probabil vei avea nevoie de o operatie de ridicare a sanilor.